axe-con - building accessible experiences. March 15-17, 2022

Deque’s tweede Axe-Con conferentie groot succes

Van 15-17 maart vond Deque’s webconferentie plaats. Voor de tweede keer een inclusief, gratis, internationaal en online congres over alle facetten van digitale toegankelijkheid.

“het feit dat meer dan 25.000 mensen dit jaar axe-con bezoeken is fantastisch en tegelijkertijd verbaast het me niets – het komt overeen met de toegenomen aandacht en interesse voor toegankelijkheid die ik zie in mijn onderzoek voor Forrester”, aldus Gina Bhawalkar, Principal Analyst bij Forrester tijdens haar presentatie: Augment Your Design Practice For Inclusion: Five Best Practices.

Deque Systems deed op axe-con twee aankondigingen:

Deque presenteerde haar Semi-Automated Testing Coverage Report. Hierin worden uitdagingen benoemd met de huidige wijze van testen van toegankelijkheid. In een nieuwe aanpak wordt het eenvoudiger voor ontwikkelaars om problemen te identificeren en op te lossen tijdens hun ontwikkel werkzaamheden. Bijzonder is de toevoeging van Deque’s Intelligent Guided Testing (IGT) aan de axe DevTools technologie waarbij nu gemiddeld ruim 80% van alle toegankelijkheidsproblemen gevonden kant worden door middel van intuïtieve vragen en opdrachten. Dit is een ongeëvenaard resultaat en zorgt voor een enorme vooruitgang en versnelling in het verbeteren van toegankelijkheid. Het geeft organisaties de mogelijkheid om toegankelijkheid te verbeteren op een eerder moment in de ontwikkeling – de zogenaamde ‘shift left’ – en zo toegankelijkheid sneller, eenvoudiger en vroeger in de software development lifecycle te realiseren.

Om toegankelijkheid in het ontwikkelproces verder te versnellen heeft Deque linting aan axe DevTools toegevoegd. Aanvullend op de gratis Accessibility Linter for Visual Studio (VS) Code, is er nu een cloud-based axe Linter service voor organisaties. Deze accessibility-specifieke Linter werkt in pull requests en automatische test processen. Een essentiële borging om ontoegankelijke code te filteren voor deze builds en integraties bereikt. Het stelt ontwikkelteams zonder noemenswaardige kennis over toegankelijkheid te beginnen met het verbeteren van de toegankelijkheid van hun code.

Congres gemist? je kunt je nog steeds inschrijven via https://www.deque.com/axe-con/ en alles on demand terugkijken.