Ron Beenen (foto Martijn Beekman)

Over Ron

Ik ben Director of Business Development Europe bij Deque Systems. Deque is wereldwijde speler op het gebied van digitale toegankelijkheid. Onze missie, visie en passie: Digitale gelijkheid. Onze producten worden gebruikt door software-giganten als Microsoft en Google en onze testsoftware axe-core is meer dan 100 Miljoen keer gedownload.

Digitale toegankelijkheid is al 15 jaar mijn passie. Jarenlang ben ik verantwoordelijk geweest voor de producten en diensten van stichting Accessibility. De afgelopen periode heb ik bedrijven, overheden en andere organisaties geadviseerd bij het inclusief maken van hun digitale diensten en producten. Op dit moment ben ik als adviseur nog betrokken bij mkb toegankelijk, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland op het gebied van digitale inclusie.

De afgelopen jaren heb ik ook nauw samen gewerkt met Jules Ernst van 200 OK en Jaap van de Putte van The Internet Academy. Verder ben ik op de achtergrond nog als adviseur verbonden aan het buitengewoon internetbureau Swink dat de kwaliteiten van mensen met autisme inzet voor professionele digitale dienstverlening.

Ik ben daarnaast ook fotograaf. Op deze site kun je een selectie van mijn muziekfoto’s en portretfoto’s bekijken.

(foto: Martijn Beekman)