Ron Beenen (foto Martijn Beekman)

Over Ron

Ik ben Director of Business Development Europe bij Deque Systems. Deque is wereldwijde speler op het gebied van digitale toegankelijkheid. Onze missie, visie en passie: Digitale gelijkheid. Onze innovatieve accessibility software worden gebruikt door toon aangevende bedrijven over de hele wereld. Software-giganten als Microsoft en Google gebruiken onze technologie en onze open source testsoftware axe-core is inmiddels meer dan een miljard keer gedownload. Deque is in 2023 door Forrester uitgeroepen tot Digital Accessibility Platform Leader. Deque organiseert elk jaar in februari axe-con, de grootste gratis online accessibility conferentie ter wereld.

Digitale toegankelijkheid is al bijna 20 jaar mijn passie. Jarenlang ben ik verantwoordelijk geweest voor de producten en diensten van stichting Accessibility. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de digitale toegankelijkheid van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven en hierover diverse rapporten geschreven die besproken zijn in de media en de Tweede Kamer.

In mijn tijd als accessibility consultant heb ik bedrijven, overheden en andere organisaties geadviseerd bij het inclusief maken van hun digitale diensten en producten. Op dit moment ben ik als adviseur nog betrokken bij mkb toegankelijk, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland op het gebied van digitale inclusie.

De afgelopen jaren heb ik ook nauw samen gewerkt met Jules Ernst van 200 OK en Jaap van de Putte van The Internet Academy. Verder ben ik op de achtergrond nog als adviseur verbonden aan het buitengewoon internetbureau Swink dat de kwaliteiten van mensen met autisme inzet voor professionele digitale dienstverlening.

Meer informatie vind je op mijn LinkedIn pagina.

Ik ben daarnaast ook fotograaf. Op deze site kun je een selectie van mijn muziekfoto’s en portretfoto’s bekijken.

(foto: Martijn Beekman)