Skip to content →

Johan Bakker wint People’s Book Prize

The People's Book PrizeMet zijn boek Behind the Rainbow, een biografie van de Amerikaanse zangeres/kunstenares Eva Cassidy, heeft Johan Bakker een People’s Book Prize in de wacht gesleept. Het boek werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie non-fictie voorjaar 2012.

Johan Bakker

In februari 2012 is de biografie Behind the Rainbow van schrijver en journalist Johan Bakker verschenen bij de grote Britse uitgeverij Omnibus Press. Ik ken Johan al een aantal jaren en maak regelmatig foto’s bij zijn artikelen. Ik heb Johan’s PR- en portretfoto voor het boek gemaakt en feliciteer hem vanaf hier met deze prachtige bekroning op zijn werk.

In Behind the Rainbow evalueert Johan Eva Cassidy’s korte muzikale carrière en de roem die haar pas na haar dood ten deel viel. Johan sprak met Eva’s vrienden, collega’s en familie in Washington DC en Maryland en beschrijft haar leven, haar idealisme en haar teleurstellende ervaringen met de voornamelijk op uiterlijk vertoon gerichte platenindustrie. Eva’s gedachtegoed wordt voelbaar in deze biografie die Eva’s leven niet alleen gedegen analyseert, maar die vooral een warme herinnering is geworden aan een vrouw met een uniek talent. Meer informatie op de website van Johan Bakker.

Het boek is onder andere te bestellen bij Amazon, Bruna en Bol.com.

Published in muziek portret