Video

Samen met Eric van Nieuwland maak ik ook bewegend beeld via ons bedrijf Dironec Media. Wij maken live-registraties van concerten en CD-presentaties (o.a. Ntjam Rosie, Shirma Rouse, Agnes Gosling, Castel & van Damme Quartet, Souls United, Liquid Lefty en Thelonius4), en ook bijvoorbeeld presskits (Agnes Gosling, Captain Hook, Mrs Smit & Boys from Brazil) en bedrijfsfilms (oa. 9292, Sunny Cars, Uniglobe, Encona). Verder maken we registraties voor de North Sea Jazz Club in Amsterdam en produceren we materiaal voor de internationale TV-zender Djazz.tv. Je kunt ons ook op Facebook vinden.

Aftermovie Tempo Team 45 jaar

Tempo Team bestaat 45 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde deze Uitzendorganisatie een groot feest voor al haar medewerkers.

Dit 2 dagen durende feest vond plaats op een groot campeerterrein dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een groot festivalterrein compleet met eettentjes, een draaimolen en 150 tenten. Samen met collega Eric van Nieuwland maakten wij met ons bedrijf Dironec Media  een foto-sfeerverslag en onderstaande aftermovie van dit evenement met optredens van onder meer Ali B en Waylon.

(more…)

Jazzahead! Bremen

Wij waren met ons bedrijf Dironec Media dit jaar aanwezig op Jazzahead! in Bremen.

Dit is de belangrijkste internationale jazzbeurs met ruim 600 deelnemers uit meer dan 30 landen. Naast het feit dat dit een belangrijke handelsbeurs is hebben wij diverse muzikanten geïnterviewd en maken we onder andere een press kit voor de in Denemarken wonende Noorse zangeres Live Foyn Friis (foto: Eric van Nieuwland)

Promovideo Dironec Media is af

Onze nieuwe promo video voor Dironec Media is af! Om een overzicht te geven van de breedte van onze inzetbaarheid hebben we een overzicht gemaakt van materiaal dat we de afgelopen 18 maanden hebben gemaakt.

Ron en Eric

Bedrijfsvideos, voorlichtingsfilms, instructievideo’s, muziekvideo’s, Electronisch Press Kits (EPK’s), sfeerimpressies, TV-reportages, privé gebeurtenissen zoals bruiloften en internationale projecten in Brazilië, Uganda en Wales. De video bevat een selectie in beelden van diverse shoots. Natuurlijk te veel om allemaal in één video op te nemen. Wil je graag je bedrijf, evenement, presentatie of concert professioneel vastgelegd en in beeld gebracht hebben? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

(more…)

Ibraim Maalouf

Volgens velen was het optreden van de Libanees/Franse jazztrompettist-componist-arrangeur Ibrahim Maalouf (32) een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival van 2013.
De trompettist werd in 1980 in Beirut geboren. Als kind ontvluchtte hij met zijn ouders en zusje de burgeroorlog in Libanon en het gezin vestigde zich in een voorstad van Parijs. Geïnfecteerd met het jazzvirus van zijn vader Nassim, ook trompettist, deed Ibrahim niets met zijn studie exacte wetenschappen. Sindsdien bespeelt hij zijn zogenaamde kwarttoontrompet, die zijn vader ’op z’n Arabisch’ aanpastte met een extra ventiel, waardoor het instrument kenmerkende oosterse kwarttonen maakt.

Wij spraken Maalouf na zijn concert in de North Sea Jazz Club en maakten een videoportret.

(more…)

Kenny Werner en David Sanchez

Pianist Kenny Werner en saxofonist David Sanchez hebben Dironec Media gevraagd hun concert in de North Sea Jazz Club op te nemen.

Kenny Werner is al decennia lang een van de grootste jazzcats uit de scene. Onder de hoede van Eddie Palmieri en Dizzy Gillespie heeft de Puertoricaanse tenor- en sopraansaxofonist David Sánchez zich ontwikkeld tot de meest virtuoze vertegenwoordiger van Cubop.

 

 

(more…)

Zangeres Luciana Souza

We hebben een videoportret gemaakt voor Djazz.tv van de Braziliaanse jazz zangeres Luciana Souza.

 

In de North Sea Jazz Club interviewden deze zangeres, 6-voudig genomineerd voor een Grammy en één van de vocalisten op Herbie Hancock’s Album ‘River – The Joni Letters’. Ze trad daar op met Romero Lubambo, de fantastische gitarist die zowel thuis is in Braziliaanse ritmes als bebob en onder andere sidekick van zangeres Dianne Reeves.

(more…)

World Music Expo (Womex) Cardiff

In oktober 2013 ben ik vanuit Dironec Media voor Djazz.tv naar de World Music Expo (Womex) in Cardiff geweest. We hebben daar zo’n 15 internationale artiesten geinterviewd en hun concerten vastgelegd. Deze zullen naar verwachting in de loop van 2014 worden uitgezonden. Hierbij was ook Nomfusi Gotyana uit Zuid Afrika. Niet alleen verdienstelijk zangeres maar heeft ook een rolletje als de jonge Miriam Makeba in de film over Nelson Mandela die pas is uitgekomen.

Film over toegankelijkheid voor 9292 Reisinformatie

braillebalk en meisje met blindegeleidenhondVoor 9292 en Stichting Accessibility maken we op dit moment een korte promofilm die laat zien hoe mensen met een beperking van allerlei mobiele- en internetdiensten gebruik kunnen maken. Wist jij bijvoorbeeld dat een iPhone door iemand die blind is gebruikt kan worden omdat deze telefoon kan praten? Het filmpje laat diverse gebruikers aan het woord. (more…)

Video Boys from Brasil

Opening Mrs Smit & Boys from Brasil videoDe Nederlandse band Mrs Smit & Boys from Brasil presenteert op 9 juni a.s. hun debuutalbum in poptempel Paradiso in Amsterdam. Wij hebben met ons bedrijf DironecMedia de bijbehorende promovideo geschoten. In de zomer van 2012 zijn Eric van Nieuwland en ik met de band naar Rio de Janeiro, Brazilië geweest. De band heeft een maand door dit mooie land getrokken en verschillende optredens gedaan. Wij hebben ze gevolgd en een sfeerreportage gemaakt die nu wordt gebruikt om de CD te promoten.

De video is geheel op locatie in Brazilië geschoten en de afgelopen maanden gemonteerd tot een 4 minuten durende clip.

De clip staat inmiddels op YouTube en kun je via de DironecMedia website bekijken.

Live clip Margriet Sjoerdsma bij nieuwe single

Vandaag is de nieuwe single van Margriet Sjoerdsma I was meant to be uitgekomen. Ik heb samen met Eric van Nieuwland in december een live clip van Margriet met haar band opgenomen in de Nieuwe Oogst in Rotterdam. De band bestaat uit Louk Boudesteijn(normaal gesproken trombone maar nu gitaar), Rein Godefroy (Wurlitzer), Cord Heineking (contrabas) en Pim Dros (drums). Margriet houdt er van om de nummers zo ‘fris’ mogelijk te houden en daarom hebben we een nieuwe versie opgenomen, zoals Margriet hem op dit moment live met haar band speelt.