Nieuws

 

Jeroen van Vliet krijgt Boy Edgar prijs uitgereikt in Bimhuis

Gisteren kreeg pianist in een overvol Bimhuis uit handen van zijn vroegere pianoleraar Willem Kühne de Boy Edgar prijs uitgereikt. Optredens waren er van diverse bands waar van Vliet deel uit maakt: Estafest, Trio OGU en Sikeda. Daarnaast waren er diverse gastmuzikanten: trompettist Eric Vloeimans, basgitarist Carlo Mombelli (Zuid-Afrika) en basklarinettist Claudio Puntin (Duitsland).Boy Edgar prijs - Jeroen van Vliet (foto: Ron Beenen) (more…)

Mike del Ferro Trio feat. Ceumar

Mike del Ferro speelde met zijn trio en als speciale gast de Braziliaanse zangeres Ceumar in het Bimhuis.

De Nederlandse pianist, componist en arrangeur Mike del Ferro speelt al jaren over de hele wereld, als solist, bandleider en met musici als Jack DeJohnette, Randy Brecker, Toots Thielemans en Trijntje Oosterhuis. Hij trad op in meer dan 100 landen.  Muzieklabel Challenge vroeg ‘m voor een serie met als thema ‘songs inspired by wandering the globe’. Inmiddels zijn 2 van de geplande 10 albums uit waarop de pianist samenwerkt met verschillende internationale musici.

Op het meest recente album Impressions of Brazil is Ceumar te horen die ook van de partij was bij het concert in het Bimhuis.

Mike del Ferro Trio feat. Ceumar (Bimhuis)

(more…)

Letieres Leite & Rumpilezz: Braziliaanse bigband in Bimhuis

Een paar jaar geleden speelde de 20-koppige Braziliaanse Bigband Rumpilezz van bandleider Letieres Leite voor een uitzinnig publiek in het Bimhuis. Dit jaar doen ze een Europese tour waarbij ze 3 Nederlandse steden aandoen (Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen). De muziek is het best te omschrijven als een hoogwaardige mix van jazz en ritmische Braziliaanse muziek. De promente aanwezigheid van 5 percussionisten in de band (die in een halve cirkel vooraan op het podium staan) maakt dat deze muziek met zijn complexe gelaagdheid tegelijk aanstekelijk swingt met typisch Braziliaanse ritmes.

In het voorjaar van 2012 spraken Clarissa Mattos en ik Letieres in Salvador de Bahia voor een interview in tijdschrift Forte Magazine.

Hieronder een fotoverslag van het concert in het Bimhuis

Rumpilezz Bimhuis Amsterdam

(more…)

Aftermovie Tempo Team 45 jaar

Tempo Team bestaat 45 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde deze Uitzendorganisatie een groot feest voor al haar medewerkers.

Dit 2 dagen durende feest vond plaats op een groot campeerterrein dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een groot festivalterrein compleet met eettentjes, een draaimolen en 150 tenten. Samen met collega Eric van Nieuwland maakten wij met ons bedrijf Dironec Media  een foto-sfeerverslag en onderstaande aftermovie van dit evenement met optredens van onder meer Ali B en Waylon.

(more…)

Eminent Stars

De Eminent Stars zijn opgericht door saxofonist Ben Mendes en drummer Toon Oomen. Beiden houden ze van de muziek zoals die werd gemaakt in New Orleans in de 60er en 70er jaren zoals van Dr. John, Freddie King en The Meters. Een mix van soul, Rhythm and Blues, funk and Blues. Het resultaat: een album met authentieke elementen: originele, zeer dansbare originele muziek.

Voorafgaand aan hun CD presentatie maakte ik een aantal pr foto’s voor ze. Check hun site op www.eminentstars.com.