Portretten

Een selectie van portretten van bekende en minder bekende mensen die ik heb gemaakt voor onder meer PR doeleinden.

Eminent Stars

De Eminent Stars zijn opgericht door saxofonist Ben Mendes en drummer Toon Oomen. Beiden houden ze van de muziek zoals die werd gemaakt in New Orleans in de 60er en 70er jaren zoals van Dr. John, Freddie King en The Meters. Een mix van soul, Rhythm and Blues, funk and Blues. Het resultaat: een album met authentieke elementen: originele, zeer dansbare originele muziek.

Voorafgaand aan hun CD presentatie maakte ik een aantal pr foto’s voor ze. Check hun site op www.eminentstars.com.

 

 

Dave Sahanaja

Dave is een Amsterdamse bassist en al 25 jaar muzikant. Hij speelt in groepen als Horn of Plenty, Seraph, Captain Hook and met muzikanten zoals Iman Spaargaren, Kirsten Michel and Saskia Laroo. In het voorjaar heb ik een serie pr foto’s voor ‘m gemaakt. Dave’s website: www.davesahanaja.com

Dave Sahanaja

Gustavo Pazos

Een aantal promofoto’s voor gitarist en radiomaker Gustavo Pazos.

Gustavo Pazos (more…)

Martin Fondse

Martin Fondse is Componist, Arrangeur, Pianist en Dirigent. Hij heeft samengewerkt met grote orkesten en artiesten als Pat Metheny, Peter Erskine, Doudou N’Diaye Rose, Vernon Reid, George Duke, Christina Branco, Eric Vloeimans, Ernst Reijseger, Mariza en last but nog least de Braziliaan Lenine. Dit portret maakte ik in het kader van een artikel over zijn Bridge Project. Martin gebruikt hem als pr foto. In de zomer van 2014 gaat dit concert in reprise.

Sugar

Saxofoniste Jelske Hoogervorst met haar band Sugar.

Johan Bakker wint People’s Book Prize

The People's Book PrizeMet zijn boek Behind the Rainbow, een biografie van de Amerikaanse zangeres/kunstenares Eva Cassidy, heeft Johan Bakker een People’s Book Prize in de wacht gesleept. Het boek werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie non-fictie voorjaar 2012.

Johan Bakker

In februari 2012 is de biografie Behind the Rainbow van schrijver en journalist Johan Bakker verschenen bij de grote Britse uitgeverij Omnibus Press. Ik ken Johan al een aantal jaren en maak regelmatig foto’s bij zijn artikelen. Ik heb Johan’s PR- en portretfoto voor het boek gemaakt en feliciteer hem vanaf hier met deze prachtige bekroning op zijn werk.

In Behind the Rainbow evalueert Johan Eva Cassidy’s korte muzikale carrière en de roem die haar pas na haar dood ten deel viel. Johan sprak met Eva’s vrienden, collega’s en familie in Washington DC en Maryland en beschrijft haar leven, haar idealisme en haar teleurstellende ervaringen met de voornamelijk op uiterlijk vertoon gerichte platenindustrie. Eva’s gedachtegoed wordt voelbaar in deze biografie die Eva’s leven niet alleen gedegen analyseert, maar die vooral een warme herinnering is geworden aan een vrouw met een uniek talent. Meer informatie op de website van Johan Bakker.

Het boek is onder andere te bestellen bij Amazon, Bruna en Bol.com.

Smit

Deze smit gaf het openluchtmuseum een wel heel authentiek sfeertje.

Ai Ming Oei

Na haar instore-concert fotografeerde ik Ai Ming Oei in de etalage van Marlies Dekkers in Rotterdam.

Ai Ming Oei