Publicaties

Mijn foto’s verschijnen in diverse media. Er zijn inmiddels 2 boeken uitgebracht met mijn foto’s en diverse DVD’s en CD’s.

Nieuwe CD/DVD Ntjam Rosie – Live at Grounds

Op 20 april komt een live CD+DVD uit van Ntjam Rosie. Ik maakte de foto’s tijdens de opnames van het concert. Dit materiaal is te vinden op het album dat ze vorig jaar oktober opnam in Grounds, Rotterdam. Het artwork is van studio voor visuele PoP.cultuur. Check Ntjam’s website om de CD/DVD vast te bestellen: http://www.ntjamrosie.com.

 

Ntjam gezien bij de DWDD Recordings? Bekijk haar optreden van voor de uitzending waar ze een heel liedje speelt.

Jubileumboek Stichting Accessibility

Naast mijn fotografie werk ik bij Stichting Accessibility. In 2011 bestond de stichting 10 jaar en is er een jubileumboek gemaakt. In het boek hadden foto’s een prominente rol; alle bladzijden bestonden uit een paginavullende foto met daarbij een bondige tekst. Ik heb nagenoeg alle foto’s voor dit boek mogen verzorgen. Er is een online versie van het fotoboek beschikbaar.

Stichting Accessibility houdt zich bezig met bewustwording, training en voorlichting aan bedrijven, overheden en andere organisaties op het gebied van toegankelijkheid van internet voor iedereen, inclusief mensen met een beperking.

European Union Quartet – The Dark Peak

Net de CD The Dark Peak van European Union Quartet in de bus. Dit is een waar Europese kwartet bestaande uit Iman Spaargaren, Ulrich Elbracht, Gavin Barras en Marek Dorcik, jazzmuzikanten uit respectievelijk Nederland, Duitsland, Groot Brittanie en Slowakije. Ik maakte de foto’s voor dit album. Het album is o.a. bij bol.com te verkrijgen.

European Union Quartet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(more…)

Captain Hook video press kit

Recent hebben we ter ondersteuning van het nieuwe album ‘Plunge’ van Captain Hook een press kit gemaakt. Opgenomen in het bimhuis met interviews en sfeerbeelden in de binnenstand van Amsterdam. Dit project is net als de andere recente videoprojecten uitgevoerd met collega-fotograaf Eric van Nieuwland binnen ons bedrijf Dironec Media.

Iman Spaargaren – Flow

Iman Spaargaren’s CD Flow is goed ontvangen. Ik heb de foto’s voor het album geschoten, het mooie grafisch werk is van Maaike Hartjes. Voor deze CD ontwierp ze een saxofoon-monster. Die heeft ze in foamboard uitgevoerd en heb ik gefotografeerd. Deze foto heeft ze vervolgens weer in haar ontwerp verwerkt.

CD Flow van Iman Spaargaren

 

Jazz Leeft! fotoboek

Op 25 november 2010 is in het Paard van Troje in Den Haag ons fotoboek gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen. Het boek bevat foto’s van 5 jaar live optredens op het The Hague Jazz festival.

Eric van Nieuwland, Ron Beenen en burgemeester Jozias van Aartsen (foto Eddy Westveer)Het 112-pagina’s tellende bevat front- en backstage foto’s. Daarnaast zijn er portretten en interviews door Serge Julien en Maja Nijessen met diverse binnen- en buitenlandse artiesten. Onder hen levende legende Wayne Shorter, Candy Dulfer, Jesse van Ruller, Wouter Hamel, Sensual, Doeshka Vrede en meer. Het boek is online te koop via boekhandel Paagman.

Jazz Leeft! fotoboek

 

 

 

 

 

Captain Hook CD ‘Plunge’

De Amsterdamse jazzformatie Captain Hook heeft haar 3e CD gelanceerd. Ik heb het fotomateriaal voor de presskit en CD geleverd. Design is van Rosa Vitalie.

 

Gwilymn Simcock

Gwilymn Simcock is een talentvolle Britse jazz pianist. Ik heb de concertfoto’s geleverd voor zijn CD Blues Vignette en daarnaast diverse persfoto’s.