Braziliaanse zomer in Nederland

Posted on 2/08/2013

Dit is geen meteorologische verhandeling. Het gaat hier gewoon over muziek. Deze zomer is er een hoop Braziliaanse muziek te horen in Nederland. De afgelopen weken kwamen een aantal grootheden uit de Braziliaanse muziekgeschiedenis naar Nederland. Een deel daarvan was in het kader van het VivaBrasil Festival dat in Amsterdam werd gehouden. Vrijdag was daar Gal Costa met in het voorprogramma Ceumar. Zaterdag onder andere de band Spok Frevo, en zondag Djavan met in het voorprogramma Lilian Vieira en Kees Gelderblom.

Kort geleden kwam ook Gilberto Gil nog naar Nederland om in Paradiso te spelen. Ik heb bij alle concerten en bij een paar interviews gefotografeerd. Het materiaal wordt gebruikt door het festival en voor het tweetalige magazine DoBrasil Magazine dat op 31 augustus in de North Sea Jazz Club wordt gelanceerd. Hier zullen optredens zijn van Josee Koning, Ceumar en Maria Mendes. Op piano Hans Vroomans en op gitaar Kees Gelderblom.

Gilberto Gil in Paradiso Amsterdam