Eva Cassidy biografie door Johan Bakker

Posted on 11/12/2012

Eva Cassidy De Biografie

“Behind the Rainbow”, de biografie van Eva Cassidy, geschreven door Johan Bakker in het Engels, kwam eerder dit jaar uit in Engeland en werd gelijk groot door de media opgepakt. Johan won er de The People´s Book Prize mee. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Nederlandse auteur een Britse boekenprijs wint.

Nu is er een geactualiseerde Nederlandse versie die Johan zelf bewerkte. Deze Nederlandse versie verschilt wezenlijk van de Engelse: In een uitgebreide proloog beschrijft hij hoe zijn zoektocht naar het hart en de ziel van Eva Cassidy met vallen en opstaan verliep.

Het nieuwe boek telt 50 pagina’s extra waarin Johan Bakker uitvoerig vertelt over zijn zoektocht naar persoonlijke informatie over Eva. Die extra hoofdstukken lezen als een spannende roman. Ook heeft Johan enkele hoofdstukken aangepast of herschreven waardoor het boek een literair tintje kreeg. Johan neemt de lezer aan zijn hand mee door Amerika. Zonder de feiten geweld aan te doen tovert hij de sfeerbeelden op ons netvlies van de plekken waar Eva is opgegroeid en heeft gewerkt. Hij laat ons kennis maken met haar vrienden en familieleden en met de unieke talenten van Eva die we nauwelijks kennen.

johan-bakker-foto-ron-beenen__mg_3449Het vlot geschreven boek is niet alleen een must voor de fans van Eva Cassidy. Wie iets meer wil weten over de hobbels die een journalist moet nemen om door te dringen tot de bron komt volledig aan zijn trekken. Daarnaast geeft Johan ons een kijkje in de schimmige wereld van de Amerikaanse muziekindustrie.

Ik maakte de portretfoto van Johan en was bij de lancering van de Nederlandse versie in Selexyz Scheltema in Amsterdam waar Johan ook nog een dankwoord voor de People’s Book Prize uitsprak. Het geheel werd zeer sfeervol muzikaal aangekleed door de Rotterdamse zangeres Margriet Sjoerdsma, samen met bassist Cord Heineking, gitarist Arie Storm en speciale gast Eva’s broer violist Dan Cassidy die daarvoor overkwam uit Engeland. Volgend jaar gaat Margriet met deze bezetting op tournee en op 8 december was al een voorproefje te zien en te horen van deze bijzondere samenwerking.

Bestel het boek hier

ISBN 987-90-818490-3-6