Biografie Eva Cassidy van Johan Bakker

Posted on 22/01/2012

Johan Bakker

Half februari verschijnt de biografie Behind the Rainbow van Johan Bakker. Het boek komt 15 februari uit bij de grote Britse uitgeverij Omnibus Press. Ik ken Johan al een aantal jaren en maak regelmatig foto’s bij zijn artikelen. Ik heb Johan’s portretfoto voor het boek gemaakt en feliciteer hem vanaf hier vast met dit prachtige boek als voorlopig hoogtepunt in zijn schrijvende bestaan.

In Behind the Rainbow evalueert Johan Eva Cassidy’s korte muzikale carrière en de roem die haar pas na haar dood ten deel viel. Johan sprak met Eva’s vrienden, collega’s en familie in Washington DC en Maryland en beschrijft haar leven, haar idealisme en haar teleurstellende ervaringen met de voornamelijk op uiterlijk vertoon gerichte platenindustrie. Eva’s gedachtegoed wordt voelbaar in deze biografie die Eva’s leven niet alleen gedegen analyseert, maar die vooral een warme herinnering is geworden aan een vrouw met een uniek talent. Meer informatie op de website van Johan Bakker.

Het boek is onder andere te bestellen bij Amazon, Bruna en Bol.com.