Iman Spaargaren Young Vip

Posted on 18/12/2011

De saxofonisten Iman Spaargaren en John Dijkman zijn verkozen tot de Young Vips 2012.

Hierbij hoort de Young VIPs Tournee, de jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon talent met hoogwaardig eigen repertoire langs toonaangevende Nederlands jazzpodia. Deze 14e editie gaat als dubbelprogramma in maart in het Bimhuis van start en trekt vervolgens langs vijftien toonaangevende jazzpodia van Nederland. De Young Vips Tournee 2012 wordt georganiseerd door de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia in samenwerking met Muziek Centrum Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Ik heb voor Iman foto’s gemaakt voor diverse CD’s, onder andere voor Captain Hook, European Union Quartet en Thelonious4. Daarnaast heb ik vorig jaar een promo-video voor Captain Hook geschoten.

Iman Spaargaren - Flow

Iman Spaargaren Quartet

Iman Spaargaren tenorsaxofoon, Marzio Scholten gitaar, Cord Heineking contrabas, Klaas van Donkersgoed drums

Componist, saxofonist en bandleider Iman Spaargaren bracht in maart 2011 met zijn eigen Quartet & Septet het debuutalbum ‘Flow’ uit. Een melodieus en harmonieus modern jazzalbum met eigen composities en arrangementen. Iman is als muzikant actief in veel verschillende jazz groepen zoals o.a. Captain Hook, European Union Quartet en Thelonious4. Hij trad op in programma’s als Vrije Geluiden en Mijkes Middag, speelde op het North Sea Jazz Festival en ging op tournee in Engeland, Ierland, België, Duitsland en Finland.

John Dikeman & Cactus Truck

John Dikeman tenorsaxofoon, Jasper Stadhouders gitaar, Jon Rune Strøm contrabas, Onno Govaert drums

De sinds 2007 in Nederland gevestigde Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman is improvisator in hart en nieren. Met free jazz als uitgangspunt brengt hij ruige en opzwepende muziek. Hij speelde met veel grote namen uit de Nederlandse en internationale improvisatiescene. Dikeman treedt tijdens de Young VIPs tournee op met zijn trio Cactus Truck en de Noorse bassist Jon Rune Strøm. In november 2012 volgt een tour door de Verenigde Staten. ‘De echte blikvanger van dit trio is de oeramerikaanse saxofonist John Dikeman, kersverse Young Vip, en vanavond laat hij horen (en zien) die titel dubbel en dwars te verdienen’, aldus 3VOOR12.

Tournee Young Vips 2012

 • Do 1 maart: Bimhuis – Amsterdam
 • Vrij 2 maart: Muziekhuis – Utrecht
 • Za 3 maart: Hot House – Leiden
 • Ma 12 maart: Axesjazzpower in Café Wilhelmina – Eindhoven
 • Do 22 maart: Cultureel Studentencentrum USVA – Groningen
 • Zo 8 april: Theater De Stoep – Spijkenisse
 • Do 12 april: JIN (Lindenberg) – Nijmegen
 • Za 14 april: Diekhuus – Middelharnis, Goeree Overflakkee
 • Ma 16 april: Cultuurhuis – Heerlen
 • Za 21 april: LantarenVenster – Rotterdam
 • Zo 29 april: Porgy & Bess – Terneuzen
 • Za 5 mei: Dordtse Jazz Sociëteit – Dordrecht
 • Do 31 mei: Provadja – Alkmaar
 • Za 9 juni: Cafe Thembi – Maastricht
 • Za 20 oktober: Artishock – Soest

Meer informatie op www.youngvips.nl